1 Cervelaatworstjes in lengte halveren. Bieslook fijnknippen. Eieren loskloppen met 2 el water, bieslook en zout en peper naar smaak. 3 el olie verhitten in hoge grote koekenpan (ca. 30 cm doorsnede) met antiaanbaklaag. Hierin champignons ca. 2 min. bakken. Aardappelschijfjes toevoegen en ca. 3 min. al omscheppend meebakken. Prei toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Eimengsel over aardappel-mengsel schenken en plakjes worst als waaier hierop leggen. Met spatel alles goed aandrukken. Onderkant van aardappelkoek op matig vuur met deksel op pan in ca. 10 min. goudbruin bakken. Vrijgekomen vocht afgieten. Met behulp van deksel koek keren en rest van olie in pan verhitten; andere zijde van aardappelkoek in ca. 5 min. ook goudbruin bakken. Veldsla mengen met sladressing. Aardappelkoek in 8 punten snijden. Op 4 borden elk 2 punten leggen. Salade erbij serveren.
Aardappel-preischotel met cervelaat is een recept van Albert Heijn