Aardappel-preischotel met cervelaat

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Cervelaatworstjes in lengte halveren. Bieslook fijnknippen. Eieren loskloppen met 2 el water, bieslook en zout en peper naar smaak. 3 el olie verhitten in hoge grote koekenpan (ca. 30 cm doorsnede) met antiaanbaklaag. Hierin champignons ca. 2 min. bakken. Aardappelschijfjes toevoegen en ca. 3 min. al omscheppend meebakken. Prei toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Eimengsel over aardappel-mengsel schenken en plakjes worst als waaier hierop leggen. Met spatel alles goed aandrukken. Onderkant van aardappelkoek op matig vuur met deksel op pan in ca. 10 min. goudbruin bakken. Vrijgekomen vocht afgieten. Met behulp van deksel koek keren en rest van olie in pan verhitten; andere zijde van aardappelkoek in ca. 5 min. ook goudbruin bakken. Veldsla mengen met sladressing. Aardappelkoek in 8 punten snijden. Op 4 borden elk 2 punten leggen. Salade erbij serveren.

Aardappel-preischotel met cervelaat is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salamisandwiches met rode tapenade
5 min
Bekijk recept
Fusilli met cervelaat en champignons
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziestamppot met cervelaat
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stevige aardappelsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept