1 Bestrooi het vlees met de bloem. Schud het overtollige bloem eraf. Laat in een braadpan de olie en de boter heet worden en bak hierin het vlees goudbruin. Snipper de ui en schep samen met de spekblokjes erbij en laat ze even meebakken tot de spekjes lichtbruin kleuren. Kneus de jeneverbessen met de bolle kant van een lepel en voeg toe met de kruidnagels en laurier. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schenk de rode wijn bij het vlees in de pan en roer even goed door.
2 Plaats de deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 2 ½ uur op een laag vuur sudderen. Roer het vlees regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Voeg, wanneer het vocht te veel verdampt en het vlees nog niet gaar is, wat water toe. Snijd de ontbijtkoek in dobbelstenen en schep bij het vlees in de pan en laat het nog een halfuur zachtjes doorkoken.
3 Verwarm de oven voor op 250 °C. Vet de ovenschaal in met boter. Schep het stoofvlees met alle ingrediënten en het stoofvocht in de schaal en bedek het met een laagje aardappelpuree. Schil de appel en snijd in ringen en bedek de puree met de appel. Verkruimel het beschuit en bestrooi de appel ermee. Zet de jachtschotel ca. 15 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
Stap-voor-stap jachtschotel is een recept van Albert Heijn