1 Breng in een pan 1,5 liter water aan de kook met de helft van de ui, de kipdrumsticks, de kippenbouillontablet, 1 eetlepel sambal en 1 eetlepel oregano. Laat de bouillon 30 minuten koken. Neem de kipdrumsticks uit de bouillon en zeef de bouillon daarna, roer de rest van de ui, de sambal en de oregano erdoor. Was de mosselen, verwijder geopende mosselen die na een tik op het aanrecht niet sluiten. Leg in een ruime pan een laagje mosselen, enkele kipdrumsticks, een laagje rookworst en spek, een laagje mosselen, weer een laagje kip, rookworst en spek en schenk de kippenbouillon erop. Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Let op: de mosselen moeten niet uitgedroogd gekookt worden! Serveer de mosselen met verse bosuiringen, de bouillon drink je op nadat alle mosselen en vlees is opgegeten. Lekker met aardappelpannenkoekjes of tortilla's.
Chileense mosselschotel à la Maruja is een recept van Albert Heijn