1 Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Smelt ondertussen 50 g boter in een hapjespan met antiaanbaklaag en voeg de boerenkool toe. Smoor deze afgedekt in 20 min. op laag vuur gaar en meng daarna met de wittewijnazijn.
2 Verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Voeg al roerend melk toe totdat het een fijne, smeuïge puree wordt. Voeg de rest van de boter toe. Zet de pan weer op het vuur en verwarm de puree al roerend op zacht vuur tot de boter is gesmolten. Breng op smaak met nootmuskaat en peper en zout.
3 Bak ondertussen de plakjes chorizoworst in een koekenpan met antiaanbaklaag knapperig bruin. Schep ze op een bordje.
4 Leg de tomaten met de snijkant in het bakvet en bak ze 2 min.
5 Meng de boerenkool met het vet van de chorizo met de puree. Serveer de boerenkoolstamppot in warme diepe borden en leg de tomaten en plakjes chorizo erop. Lekker met piccalilly.
Nieuwe stijl boerenkoolstamppot is een recept van Albert Heijn