1 Maak het gehakt aan met het paneermeel, de melk en de eieren. Voeg nootmuskaat en peper en zout naar smaak toe. Verdeel het gehakt in 10 gelijke porties en rol er met natte handen mooie ballen van. Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin aan. Voeg 75 ml water toe en braad de gehaktballen met de deksel schuin op de pan in 25-30 min. gaar. Neem de gehaktballen uit de pan en houd 4 ballen warm onder aluminiumfolie. Laat de rest afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast. Schenk 100 ml water (of witte wijn voor meer smaak) in de pan en roer met een spatel de aanbaksels los. Roer er de mosterd, de kookroom en peper en zout naar smaak door en verwarm de saus met de 4 gehaktballen nog 2-3 min. Serveer de gehaktballen met de mosterdsaus. Lekker met gekookte aardappelen en geroerbakte bloemkool: snijd de bloemkool in kleine roosjes en roerbak ze -al omscheppend- op hoog vuur beetgaar. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Hollandse gehaktballen met mosterdsaus is een recept van Albert Heijn