1 Snijd de kipfilets horizontaal in, zodat een zakje ontstaat waarin u een vulling kunt stoppen. Vul ze met de tapenade en wikkel elke kipfilet in 1 of 2 plakjes katenspek. Zet het spek vast met een cocktailprikker en bestrooi de kipfilets met peper naar smaak. Verhit in een ruime koekenpan de olie en bak de kipfilets in 15-20 min. goudbruin en gaar. Kook intussen de sperziebonen in een bodempje water met zout in 6-8 min. beetgaar. Giet de sperziebonen af en laat ze goed uitlekken. Neem de kipfilets uit de pan en houd 2 kipfilets warm onder een deksel of een vel aluminiumfolie. Koel de rest af en bewaar het tot gebruik in een afgesloten bakje in de koelkast, of vries het in (zie de vriestip). Fruit de ui in het bakvet. Schep de sperziebonen erdoor en bak ze 2-3 min. mee. Snijd de 2 warm gehouden kipfilets in plakjes en leg ze met de sperziebonen op een schaal. Geef er gekookte of geroosterde aardappelen bij. Lekker met aioli (knoflooksaus).
Gevulde kipfilet met tapenade en sperzieboontjes is een recept van Albert Heijn