1 Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 cm en doe die in een kom. Meng het water met de azijn en voeg de laurier en kruidnagels toe. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Giet de marinade over het vlees en laat het 24 uur marineren in de koelkast. Neem het vlees uit de marinade, laat het goed uitlekken en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
2 Bak het vlees in enkele minuten rondom bruin in ⅔ van de boter. Blus af door de marinade erover te gieten. Snijd ui in grove stukken. Bak ui in de rest van de boter. Voeg ze als ze mooi bruin zijn bij het vlees. Laat het vlees ongeveer 2 uur op laag vuur sudderen in de marinade. Schep van tijd tot tijd het schuim eraf.
3 Verkruimel de ontbijtkoek. Voeg deze toe als het vlees gaar is en roer tot een gladde saus ontstaat. De ontbijtkoek bindt de saus. Voeg de appelstroop toe en roer door de saus. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Voeg naar eigen smaak eventueel nog wat stroop toe.