1 Snijd de onder- en bovenkant van de ananas zodat de vrucht rechtop op het werkvlak kan staan. Snijd de vrucht in de lengte in vieren. Snijd de harde binnenkant eraf, verwijder de schil en de 'oogjes' en snijd elk kwart in stukjes. Doe de sperziebonen in een schaal met een bodem water en gaar ze 3 minuten op vol vermogen in de magnetron, schep halverwege om. Giet af. Kook de mihoen 4 minuten, spoel af onder koud stromend water en laat in een vergiet uitlekken. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak hierin het nasi-bamivlees op hoog vuur 3-4 minuten, bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Doe de rest van de olie in de wok, draai het vuur wat lager en roerbak hierin de mihoen met de sojasaus 3-4 minuten, voeg de laatste 2 minuten de sperziebonen, garnalen en ananas toe. Bestrooi het gerecht met het nasi-bamivlees en de bosui.