1 Meng het paprikapoeder met de kaneel, de peper en 1 theelepel zout en wrijf de lamsmedaillons ermee in. Laat het vlees zo 30 minuten marineren en op kamertemperatuur komen. Verhit in een koekenpan 25 g boter tot het schuim wegtrekt. Bak de medaillons op hoog vuur in ca. 8 minuten bruin, keer ze halverwege. Leg het vlees apart en houd het warm onder aluminium-folie. Roer de vleesfond door het bakvet en laat op hoog vuur 10-15 minuten inkoken tot een jus. Verhit de rest van de boter in een hapjespan, bak de knoflook goudgeel en schep op een bordje. Voeg de spinazie aan het bakvet toe en bak al omscheppend tot de blaadjes slinken. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Doe de spinazie terug in de pan en schep de knoflook erdoor. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Serveer de medaillons in de jus met de spinazie. Schep er wat appel-uiencompote (zie tip) naast. Lekker met boontjes, aardappeltorentjes of gebakken aardappeltjes en botersla met olie en azijn.
Lamsmedaillons met spinazie is een recept van Albert Heijn
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)