1 Kook de aardappelen in een bodem water met zout in ca. 20 min. gaar. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Dep de ribkarbonades droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met zout en (versgemalen) peper. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de karbonades in 4-5 min. per kant goudbruin en gaar. Kook intussen de sperziebonen in gezouten water in 4-5 min. beetgaar. Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder een deksel of aluminiumfolie. Fruit de ui in het bakvet lichtbruin. Roer de mosterd en de bouillon erdoor. Laat de jus tot de gewenste dikte inkoken en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Leg de karbonades terug in de jus. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp ze met voldoende kookvocht en 2 el olijfolie tot een smeuïge puree. Voeg zout, (versgemalen) peper, citroensap en de -rasp naar smaak toe. Verdeel de citroenpuree over 4 borden. Leg de karbonades erbij en verdeel de uienjus erover. Serveer met de sperziebonen. Zet de rest van de jus in een kommetje op tafel.
Karbonades in mosterd-uienjus is een recept van Albert Heijn