Wortelmuffins met ham en olijven

24
15 min
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Knip de peenjulienne in kleinere stukjes.
  • 2 Zeef boven een kom het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder. Schep 1/2 tl versgemalen peper met de peenjulienne en ham door het meel en maak in het midden een kuiltje.
  • 3 Roer in een andere kom het ei met de tapenade los. Roer er vervolgens de melk door. Schenk het eimengsel in kuiltje van het meelmengsel en meng alles met vork tot licht klonterig beslag. Stop met mengen zodra er geen meel meer zichtbaar is.
  • 4 Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en leg in elk vormpje een olijf. Zet de muffinplaat op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 15 min. gaar en goudbruin. De muffins zijn gaar als een in het midden gestoken satéstokje er weer droog uit komt. Laat de muffins op een rooster afkoelen.

Wortelmuffins met ham en olijven is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Vijgen-wortelmuffins
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappel-wortelmuffins
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Wortelmuffins met pecannoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Vijgen-wortelmuffins
30-60 min -
Bekijk recept