1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de aardappelschijfjes met de knoflook in de slagroom ca. 10 min. voor. Giet de room in een maatkan en neem de knoflook eruit. Snijd een halve citroen in dunne plakjes, pers de andere helft uit. Knijp de meegekookte knoflook uit in de knoflookpers en meng het met 2 el citroensap en wat zout en peper. Bestrijk de koolvisfilets hiermee.
2 Leg de visfilets in de ovenschaal. Verdeel de tomaten en de witlof erover. Schik de aardappelschijfjes er dakpansgewijs bovenop, steek hier en daar een plakje citroen ertussen. Klop het ei los met wat van de lauwe room, roer de rest van de room erbij en schenk dit over het gerecht.
3 Bak de schotel 35 min. in de oven, zodat de aardappelen gaar worden en het gerecht een mooi goudbruin korstje krijgt.
Ovenschotel van koolvis en aardappelschijfjes is een recept van Albert Heijn