1 Bekleed kleine kopjes of glaasjes met vershoudfolie. Breek boven elk kopje een ei en draai de folie dicht, zodat er een zakje ontstaat. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Kook de asperges 10 min. in een ruime pan met kokend water, zout en nootmuskaat.
2 Draai het vuur uit en laat de asperges nog 10 min. in het hete kookvocht rusten. Leg na 4 min. de in folie verpakte eieren 6 min. in het hete aspergevocht (dit kan terwijl de asperges erin liggen).
3 Snijd de ham in lange repen. Smelt de boter op laag vuur in een pannetje en verwijder de vershoudfolie van de eieren. Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op borden. Schenk de boter over de asperges, verdeel de ham erover en serveer de gepocheerde eieren erbij.
Asperges met beenham en gepocheerd ei is een recept van Albert Heijn