1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een grote braadpan, schep het gehakt erbij en bak het op hoog vuur tot het bruin kleurt en rul uit elkaar valt. Schep de knoflook en ui erbij en bak deze mee tot ze glazig zien. Schep de tomatenblokjes, de courgette en de tijm bij het gehakt en laat het geheel nog 10 min. zacht doorkoken. Breng de saus op smaak met zout en (versgemalen) peper. Meng de ricotta met de helft van de geraspte kaas en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
2 Schep wat tomatensaus in het cake- of broodblik en leg er 2 lasagnevellen op. Schep hierop de helft van de ricotta en leg hierop weer een laag lasagnevellen en een laag tomatensaus. Vervolgens een dun laagje kaas, een laag lasagnevellen en de rest van de ricotta. Daarna weer een laag lasagnevellen, een laag tomatensaus en ten slotte een laag kaas. Bak de lasagne in 50 min. goudbruin en gaar.