1 Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Druppel wat citroensap over de gehaktballetjes.
2 Verhit de boter in de hapjespan op tamelijk hoog vuur tot het schuim wegtrekt. Leg de gehaktballetjes in de pan en bak ze rondom bruin. Keer ze met behulp van een spatel steeds een stukje tot ze rondom helemaal bruin zijn.
3 Schenk 50-100 ml water in de pan en voeg de geraspte citroenschil en uitgeperste knoflook toe. Breng dit aan de kook. Leg de deksel op de pan. Zet het vuur laag en stoof de gehaktballetjes in ca. 10 min. gaar. Schud de pan tussentijds.
4 Roer naar smaak citroensap door het bakvet en laat het even bruisen. Schenk de room in de pan en breng de saus aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de bieslook en peterselie erover. Lekker met spaghetti en gestoofde spinazie.
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus is een recept van Albert Heijn