Zweedse gehaktballetjes in citroensaus

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Druppel wat citroensap over de gehaktballetjes.
  • 2 Verhit de boter in de hapjespan op tamelijk hoog vuur tot het schuim wegtrekt. Leg de gehaktballetjes in de pan en bak ze rondom bruin. Keer ze met behulp van een spatel steeds een stukje tot ze rondom helemaal bruin zijn.
  • 3 Schenk 50-100 ml water in de pan en voeg de geraspte citroenschil en uitgeperste knoflook toe. Breng dit aan de kook. Leg de deksel op de pan. Zet het vuur laag en stoof de gehaktballetjes in ca. 10 min. gaar. Schud de pan tussentijds.
  • 4 Roer naar smaak citroensap door het bakvet en laat het even bruisen. Schenk de room in de pan en breng de saus aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de bieslook en peterselie erover. Lekker met spaghetti en gestoofde spinazie.

Zweedse gehaktballetjes in citroensaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kabeljauw met citroensaus
Bekijk recept
Romige citroenspaghetti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met romige kip-citroensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes in stroganoffsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietenstamppot met Zweedse gehaktballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept