Risotto met gebakken garnalen

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de garnalen ontdooien. Breng de bouillon aan de kook en houd hem tegen de kook aan. Snipper de sjalot fijn en snijd de tomaten in stukjes.
  • 2 Verhit de helft van de olie in een ruime hapjespan en fruit hierin de sjalot 2 min. Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen. Voeg een soepopscheplepel bouillon toe en laat de rijst weer zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe. Herhaal dit toevoegen van de bouillon tot alle bouillon gebruikt is. Dit duurt ca. 20 min.
  • 3 Neem de pan van het vuur. Laat de risotto afgedekt nog 4 min. staan. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de garnalen met de bosui in ca. 4 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over diepe, warme borden en schep de garnalen erop.

Risotto met gebakken garnalen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept