1 Rasp de courgette op een grove rasp en meng de ui erdoor. Klop de eieren in een kom met zout en peper naar smaak en schep het courgette-uimengsel erbij. Verhit ca. 35 g boter in een antiaanbakkoekenpan, schep het eimengsel erin, leg de deksel op de pan en laat de omelet zachtjes stollen in ca. 15 minuten.
2 Kook de krieltjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het kookwater af, vang ca. 100 ml op. Schep de roomkaas bij de krieltjes, roer het opgevangen kookwater erbij en warm de roomkaas al roerend op.
3 Keer de omelet op een deksel, smelt de rest van de boter in de koekenpan en laat de omelet in de pan glijden. Leg een deel van de tomatenplakjes op de omelet, strooi er wat zout en peper over, leg de deksel op de pan en bak de omelet nog ca. 5 minuten. Meng de rest van de tomaten met de dressing.
4 Snijd de omelet in punten en geef de krieltjes in kruidenroomsaus en de tomatensalade erbij.
Krieltjes in kruidenroomsaus met courgette omelet is een recept van Albert Heijn