1 Verhit 100 ml water in een pan met 3 el olie, het citroensap, de suiker, dragon en peper en zout naar smaak. Voeg de bosui en de courgette toe. Kook op zeer laag vuur met de deksel op de pan in ca. 12 min. gaar. Voeg na 5 min. de peultjes en de laatste minuut 200 g spinazie toe.
2 Meng de rest van de olie met de knoflook en bestrijk de kipfilet hiermee. Bestrooi met peper en zout. Gril de kip in de grillpan in ca. 10 min. gaar. Keer regelmatig. Snijd de kip in schuine plakken.
3 Neem de groenten met een schuimspaan uit de pan en laat iets afkoelen. Kook het vocht in tot het stroperig wordt. Laat snel afkoelen door de pan in een bak koud water te zetten. Meng de groenten met de rest van de spinazie en besprenkel met het kookvocht. Bestrooi met de kaas en peper naar smaak. Serveer de lauwwarme salade met de gegrilde kipfilet. Lekker met aardappelgnocchi.
Gekonfijte groenten met gegrilde kip is een recept van Albert Heijn