1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cakevormpjes over de openingen van de muffinvorm. Bak de spekblokjes in een koekenpan zonder boter of olie in ca. 8 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
2 Verwarm de melk in een steelpannetje tot lauwwarm. Klop de boter los met een mixer. Voeg de eieren en peper en zout naar smaak toe. Klop het bakmeel en de melk erdoor. Roer de helft van de bieslook en de spekblokjes door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in ca. 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat 5 min. afkoelen in de vorm en laat vervolgens in ca. 2 uur buiten de vorm verder afkoelen.
3 Roer de zuivelspread los met een garde en meng met het bietensap. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de afgekoelde cupcakes met het zuivelspreadmengsel en decoreer met een cherry tomaat. Strooi de rest van de bieslook erover.
Cupcakes met spek en bieslook is een recept van Albert Heijn