1 Meng de gedroogde pruimen, de knoflook en de tijm door de pruimenjam. Breng de pruimenvulling op smaak met zout en peper. Snijd met een scherp mes het dikke gedeelte van de varkenshaas horizontaal in, zodat een opening ontstaat. Vul de opening met het pruimenmengsel en druk het vlees goed dicht. Vouw het dunne uiteinde terug zodat het vlees overal even dik is en bestrooi de varkenshaas met peper. Leg 3 plakken ham naast elkaar, met een kleine overlap, en wikkel er een varkenshaas in. Steek de ham vast met twee cocktailprikkers en bestrijk rondom dun met olie. Herhaal voor de tweede varkenshaas. Bewaar de varkenshaas afgedekt in de koelkast, maar laat bijtijds op kamertemperatuur komen.
2 Leg de varkenshaasjes op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 12-15 minuten net gaar en bruin, draai ze af en toe een slag.
3 Serveer de varkenshaas schuin in plakken gesneden.
Gevulde varkenshaas in coburgerham is een recept van Albert Heijn