1 Breng in een ruime pan water met wat zout aan de kook. Breek of snijd het onderste stukje van de asperges. Kook ze 1 min. en neem ze uit de pan en spoel ze in een vergiet onder koud water af. Kook de penne in het aspergewater volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
2 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de ovenschaal in met olie. Snijd de paprika fijn.
3 Giet de penne af en schep ze in de ovenschaal om met de paprika, iets minder dan de helft van de gemalen kaas en wat peper en zout en verdeel de penne regelmatig. Leg de asperges op de pasta. Klop de eieren los met de melk en de rest van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Lepel het eiermengsel over de asperges. Bak het gerecht in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Snijd het gerecht in stukken en serveer.
Pastaschotel met groene asperges is een recept van Albert Heijn