Krokante zalm met rozemarijn

4
20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en bestrooi de kant zonder huid met zout en (versgemalen) peper. Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes. Snijd in de huidkant kleine inkepingen en stop hierin de knoflookplakjes en toefjes rozemarijn. Bestrijk de zalm aan beide kanten dun met olie. Bewaar de zalm afgedekt in de koelkast, maar laat de vis tijdig op kamertemperatuur komen.
  • 2 Leg de zalmfilet op de huidkant op een ingevet rooster en gril 3-4 minuten boven heet vuur. Draai de zalmfilet voorzichtig om met een spatel en rooster de andere kant nog 1-2 minuten tot de zalm goudbruin kleurt, maar nog net niet gaar is (de kern van het visvlees mag glazig blijven).

Krokante zalm met rozemarijn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muesli-ijstorentjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept