1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Week het brood in de melk. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul.Knijp het brood uit, houd de melk achter. Prak het brood fijn met een vork en meng door het gehakt.Voeg het kerriepoeder, de jam en rozijnen toe en bak nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
2 Klop de eieren los met de achtergehouden melk. Roer de helft van het eimengsel door het gehakt en schep dit in de ingevette ovenschaal.Schenk de rest van het eimengsel erover. Druk de laurierblaadjes in het gehakt en bak de bobotie in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
3 Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de bobotie met de rijst.