Maïskolf met ansjovis-dilleboter

4
30 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de ansjovis fijn. Roer in een kommetje de boter zacht en meng de ansjovis, knoflook, dille en peper naar smaak erdoor. Leg de maïskolven elk op een stuk aluminiumfolie van 25 cm. Bestrijk de maïskolven rondom met de helft van de ansjovisboter. Vouw het aluminiumfolie losjes over de maïskolven en draai de uiteinden dicht. Schep de rest van de boter in een kommetje, strijk de bovenkant glad en bewaar de boter en maïspakketjes in de koelkast.
  • 2 Leg de maïspakketjes op een rooster boven matig heet vuur en laat de maïs in ca. 20 minuten gaar worden. Keer de pakketjes regelmatig. Open de pakketjes en geef de rest van de ansjovisboter erbij.

Maïskolf met ansjovis-dilleboter is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sliptong en papillotte
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperges met zalm en dilleboter
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Komkommersandwiches met dilleboter
30 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met gerookte zalm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ingepakte maiskolf
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Maiskolf met zelfgemaakte kruidenboter en kaas
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Regenboogsalade
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade van geroosterde mais & garnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept