1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep met een lepel de pitten uit de pompoen. Snijd de pompoen en knolselderij in plakken van 1/2 cm dik en bestrooi ze met zout en peper. Halveer de preien in de lengte, spoel het zand eruit en snijd ze in stukken die even lang zijn als de schaal.
2 Leg de helft van de knolselderij in de ovenschaal. Leg hierop de helft van de pompoen en daarop de helft van het spek. Verdeel alle prei over het spek dek de prei af met de resterende plakjes spek. Eindig met de rest van de knolselderij en pompoen.
3 Roer in een maatbeker de room met melk en naar smaak zout en peper door elkaar. Schenk het roommengsel over de lasagne en dek de schaal af met aluminiumfolie.
4 Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak het gerecht ca. 30 minuten. Verwijder het folie en bak het gerecht in nog 15 min. gaar en lichtbruin.
5 Serveer de grana padano erbij. Lekker met aardappelpuree.
Lazy lasagne van knolselderij en pompoen is een recept van Albert Heijn