1 Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Schenk 3 el olie uit de pot met tomaten in een braadpan en bak hierin de hamburgers aan beide kanten snel bruin. Snijd de tomaten in reepjes. Snijd de uien in halve ringen. Voeg de tomaat en ¾ van de ui toe, zet het vuur lager en bak de burgers gaar in ca. 12 min. Keer regelmatig.
3 Giet de aardappelen af en van 200 ml kookvocht op. Schud de aardappelen droog. Neem de hamburgers uit de pan, schenk het opgevangen kookvocht bij de ui en tomaat, voeg ketchup toe en breng de jus op hoog vuur al roerend aan de kook.
4 Snijd de komkommer in reepjes. Scheur de blaadjes sla kleiner. Verdun de mayonaise met een beetje water in een slakom. Schep om met de kropsla, komkommer en de rest van ui. Serveer de hamburgers met de jus, sla en aardappelen.
Hamburgers met tomatenjus en Pommes Gourmandine is een recept van Albert Heijn