Gepocheerde scholfilet met kruidendressing

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal de blaadjes van het basilicum en de munt los en snijd fijn. Doe met de azijn en olie in een kommetje. Pers de knoflook erboven en klop tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
  • 2 Breng ondertussen het water, bouillontablet en de witte wijn in een hapjespan aan de kook en draai het vuur laag. Leg de scholfilets erin en pocheer tegen de kook aan in 5 min. gaar. Kook ondertussen de peultjes in 4 min. beetgaar.
  • 3 Verdeel de peultjes met de aardappelpuree over de borden. Neem de schol met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en leg op de peultjes. Besprenkel met de kruidendressing en serveer.

Gepocheerde scholfilet met kruidendressing is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Voorjaarssalade met entrecote
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meloen met kruidendressing en ham
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tonijnciabatta met krulsla
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Freekehsalade met courgette, peppadew en dille
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept