1 Breek de mie in kleinere stukjes en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud onder stromend water. Snijd ondertussen de paprika’s in stukjes van 1 x 1 cm en de bosui in ringetjes. Klop in een diep bord de eieren los met het water, peper en het zout. Meng het paneermeel met het sesamzaad in een diep bord. Doe de bloem in een diep bord. Dep de scholfilets droog met keukenpapier. Haal ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en paneermeel.
2 Verhit 4 el koolzaadolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets in 4 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de paprika al omscheppend 2 min. op hoog vuur. Voeg de mie en sojasaus toe en roerbak 1 min. mee. Schep de bosui erdoor en serveer met de scholfilets.
Scholfilet in een krokant sesamjasje is een recept van Albert Heijn