1 Verhit de olie in een braadpan en bak de plakjes coppa krokant. Neem de plakjes uit de pan en leg ze op een stukje keukenpapier. Bestrooi de bouten met zout en peper en braad ze in de pan op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de ui uit het hutspotpakket en de tijm toe en bak alles 2 min. mee.
2 Voeg de linzen en 500 ml heet water toe en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan stoof het gerecht 25 minuten. Schep de wortel uit het hutspotpakket en de prei door het gerecht. Voeg naar smaak zout en peper toe en stoof alles in nog 10 min. gaar. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit, voeg anders nog een scheutje water toe.
3 Schep het gerecht in een mooie schaal of verdeel het over 4 borden. Leg de plakjes coppa erop. Lekker met grove Franse mosterd.
Kippenbout met linzen is een recept van Albert Heijn