Pasta met gegrilde venkel

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwam 2 eetlepels olie in een ruime pan en bak de knoflook 30 seconden. Voeg de chilipepers, de tomatenblokjes en de witte wijn toe. Laat de saus op laag vuur 10-15 minuten sudderen, breng daarna op smaak met zout en (versgemalen) peper. Kook intussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de venkelknollen schoon, halveer ze in de lengte en snijd ze in dunne parten. Bestrijk de venkel met 1 eetlepel olie. Verwarm de grillpan tot zeer heet. Gril de venkelparten 2-3 minuten per kant. Giet de penne af en schep om met de tomatensaus. Verdeel de penne over vier diepe borden en leg er de gegrilde venkel op. Garneer met de Pecorino.

Pasta met gegrilde venkel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept