Zomerse slastamppot

4
20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Bestrijk de worstjes, uipartjes en tomaten rondom met 3 el olie en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de grillpan. Gril de worstjes en de ui 15 minuten rondom goudbruin. Leg de tomaten er de laatste 5 minuten bij en keer halverwege. Leg de worstjes in de licht ingevette ovenschaal en laat ze 10 minuten nagaren in het midden van de oven. Giet de aardappelen af, schenk de melk en de rest van de olie bij de aardappelen in de pan en verwarm zachtjes. Stamp de aardappelen tot een smeuïge puree. Schep vlak voor het serveren de kropsla door de puree, breng op smaak met zout en peper. Leg de tomaten, uien en worstjes ernaast.

Zomerse slastamppot is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Slastamppot met shoarmavlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholfilet met frisse botersaus en slastamppot
30 min-
Bekijk recept
Venkel-slastamppot met gehaktballetjes in mosterdsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met gestoofde vanille-rabarber
30 min-
Bekijk recept

Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse pastasalade met gerookte kipfilet
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept