1 Blaadjes van takjes dille plukken, fijnhakken en tot verder gebruik bewaren. Dillesteeltjes fijnhakken en in lage schaal met olie en citroensap tot marinade mengen. Stukken zalm erdoor wentelen, schaal afdekken en vis ca. 20 min. op kamertemperatuur marineren. Zalm af en toe keren. Komkommer schillen, in lengte halveren en met lepeltje zaadjes eruit schrapen. Komkommer in dunne boogjes snijden en mengen met fijngehakte dille, zout en peper. Ontbijtspek in droge koekenpan knapperig bakken. Spek op keukenpapier laten uitlekken. Tomaten in schaaltje doen en suiker, zout en peper erdoor mengen.
2 Met keukenpapier marinade van zalm wrijven. Zalm met chilipoeder en zout bestrooien en op goed ingevet rooster aan elke kant 2 à 3 min. grillen. Spek in stukjes breken en door tomaat mengen. Komkommer en tomaat bij zalm serveren. Lekker met krielaardappelen.
Zalm met komkommer- en tomatensalsa is een recept van Albert Heijn