Zalm met komkommer- en tomatensalsa

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Blaadjes van takjes dille plukken, fijnhakken en tot verder gebruik bewaren. Dillesteeltjes fijnhakken en in lage schaal met olie en citroensap tot marinade mengen. Stukken zalm erdoor wentelen, schaal afdekken en vis ca. 20 min. op kamertemperatuur marineren. Zalm af en toe keren. Komkommer schillen, in lengte halveren en met lepeltje zaadjes eruit schrapen. Komkommer in dunne boogjes snijden en mengen met fijngehakte dille, zout en peper. Ontbijtspek in droge koekenpan knapperig bakken. Spek op keukenpapier laten uitlekken. Tomaten in schaaltje doen en suiker, zout en peper erdoor mengen.
  • 2 Met keukenpapier marinade van zalm wrijven. Zalm met chilipoeder en zout bestrooien en op goed ingevet rooster aan elke kant 2 à 3 min. grillen. Spek in stukjes breken en door tomaat mengen. Komkommer en tomaat bij zalm serveren. Lekker met krielaardappelen.

Zalm met komkommer- en tomatensalsa is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-havermoutpannenkoekjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept