Panini met tonijn en gemarineerde artisjokken

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Tonijnsteaks in lage schaal leggen. In kommetje olie, peterselie en naar smaak zout en chilipeper tot pasta roeren. Tonijn aan beide kanten met peterseliemengsel bestrijken. Artisjokharten over tonijn scheppen. Tonijn en artisjokharten, afgedekt, minimaal 30 min. in koelkast marineren. Tapenade en mayonaise door elkaar mengen.
  • 2 Snijvlakken van broodjes heel dun met mayonaise bestrijken. Broodjes aan beide kanten goudbruin grillen. Tegelijkertijd tonijnsteaks en artisjokharten op goed ingevet rooster aan elke kant 2 min. grillen. Op vier borden onderste helft van broodjes leggen en rest tapenademayonaise erover verdelen. Tonijnsteaks op broodjes leggen, artisjokharten erover verdelen en bovenste helft van broodjes erop leggen. Direct serveren. Lekker met groene salade met tomaat en olijven.

Panini met tonijn en gemarineerde artisjokken is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Panini met ananas
15 min -
Bekijk recept
Panini met mozzarella
20 min -
Bekijk recept
Panini met ricotta, citroen en aspergetips
20 min
Bekijk recept
Panini met mozzarella, abrikoos en prosciutto
15 min
Bekijk recept