1 Tonijnsteaks in lage schaal leggen. In kommetje olie, peterselie en naar smaak zout en chilipeper tot pasta roeren. Tonijn aan beide kanten met peterseliemengsel bestrijken. Artisjokharten over tonijn scheppen. Tonijn en artisjokharten, afgedekt, minimaal 30 min. in koelkast marineren. Tapenade en mayonaise door elkaar mengen.
2 Snijvlakken van broodjes heel dun met mayonaise bestrijken. Broodjes aan beide kanten goudbruin grillen. Tegelijkertijd tonijnsteaks en artisjokharten op goed ingevet rooster aan elke kant 2 min. grillen. Op vier borden onderste helft van broodjes leggen en rest tapenademayonaise erover verdelen. Tonijnsteaks op broodjes leggen, artisjokharten erover verdelen en bovenste helft van broodjes erop leggen. Direct serveren. Lekker met groene salade met tomaat en olijven.
Panini met tonijn en gemarineerde artisjokken is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta