1 In pannetje appelcider, sinaasappelsap, peperkorrels, kruidnagels en laurierblaadjes aan de kook brengen. Mengsel 10 min. zachtjes laten koken. Vuur hoog zetten en mengsel inkoken tot ca. 100 ml over is. Intussen worsten aan één kant met vork meerdere malen inprikken. Worsten keren en andere kant met scherp mes 4 x schuin insnijden. Worsten in lage schaal leggen en hete siroop erover schenken. Met tang worsten keren zodat beide kanten met siroop bedekt zijn. Worsten tot gebruik, afgedekt, in koelkast bewaren. Af en toe keren. Mosterd met honing tot sausje roeren. Rookspaanders (50 g) 1 uur in ruim koud water weken.
2 Rookspaanders laten uitlekken en over gloeiend houtskool verdelen. Zodra houtskool begint te roken, braadworsten met ingesneden kant naar onder op goed ingevet rooster leggen en, afgedekt, ca. 8 min. grillen. Worsten keren en andere kant, afgedekt, ook 8 min. grillen. Worsten op minder warm gedeelte van barbecue leggen. Broodjes insnijden en op barbecue in 1 à 2 min. warm en lichtbruin laten worden. Tussen elk broodje braadworst leggen en naar smaak mosterdsausje erover lepelen.
Gerookte Duitse braadworsten met zoete mosterd is een recept van Albert Heijn