Warmgerookte forel

4
25 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Huid van forellen aan beide kanten 3 keer schuin insnijden. Forellen vanbinnen en vanbuiten met citroensap en zout inwrijven. Buik vullen met takjes tijm. Tot gebruik in koelkast bewaren. Rookspaanders (50 g) ca. 1 uur in ruim water weken.
  • 2 Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Rookspaanders laten uitlekken en over gloeiend houtskool uitspreiden. Forellen invetten met olijfolie en op goed ingevet grillrooster of tussen vissenklem leggen. Barbecue sluiten en vissen in 15 à 20 min. gaar laten worden. Forellen van barbecue nemen, iets laten afkoelen en lauwwarm serveren met citroenaïoli . Lekker met gegrilde krielaardappels (zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en groene salade.

Warmgerookte forel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Knapperige spitskoolsoep met zalm
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensoep met spinazie en makreel
380 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amuselepel met warmgerookte zalm
10 min-
Bekijk recept
Meergranenrijstsalade met spinazie en gerookte makreel
25 min- Lunchgerecht
Bekijk recept