1 In keukenmachine Tivall met brood, satékruiden en 1 el ketjap tot egaal mengsel pureren. Mengsel in 8 gelijke stukken verdelen en elk stuk tot lang dun worstje uitrollen. Rolletjes in de lengte op geweekte satéstokjes steken. Sticks, afgedekt, tot gebruik in koelkast bewaren. Komkommer in de lengte halveren en zaadjes met theelepel eruit schrapen. Komkommer heel fijn hakken, bestrooien met zout en in vergiet minimaal 15 min. laten uitlekken. In kom citroensap, 1 el ketjap, 1 el olie, sambal en naar smaak zout door elkaar kloppen. Komkommer met keukenpapier droogdeppen en samen met bosui door sausje scheppen. Topping, tot gebruik, afgedekt, in koelkast bewaren.
2 Sticks met resterende olie bestrijken en op grilltopper aan elke kant 3 à 4 min. grillen. Sticks op schaal leggen en komkommertopping erop scheppen. Lekker met cassavekroepoek.
Indonesische gehaktsticks met komkommertopping is een recept van Albert Heijn