1 Steek de barbecue aan. Pureer in de keukenmachine de vegetarische wokstukjes met het brood, de tapenade en peper. Voeg het ei toe en laat de machine nog 10 sec. draaien. Kneed de olijven en 2 el peterselie door het mengsel en vorm er 4 burgers van een 1/2 cm dik. Laat de burgers afgedekt in de koelkast minimaal 15 min. opstijven.
2 Verhit de olie in een pan en fruit de paprika, knoflook en tijm 5 min. op laag vuur. Laat het paprikamengsel afkoelen en breng op smaak met het sap, peper en zout. Bewaar de topping tot gebruik afgedekt in de koelkast.
3 Gril de burgers 6-8 min. Keer halverwege. Verdeel over vier borden en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de paprikatopping. Lekker met pizzastengels en Italiaanse bonensalade.
Italiaanse vegaburgers met paprikatopping is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Geroosterd Brood Met Paprika, Tomaat En Geitenkaaskrullen.