1 Maak de paprika schoon en snijd ieder in 8 stukken. Snijd de courgette in lange plakken en de aubergine in stukken. Klop in een ruime kom de olie met de azijn en het zout door elkaar. Pers de knoflook erboven. Schep de champignons, paprika, courgette, aubergine, tomaten en laurierblaadjes erdoor. Dek de kom af en marineer de groenten ca. 1 uur. Schep af en toe om.
2 Week de gedroogde tomaten 15 min. in heet water, spoel af en dep droog. Rijg afwisselend de champignons, laurierblaadjes, paprika, courgette, aubergine en gedroogde tomaten op de pennen. Bewaar de spiesen en de achtergebleven marinade tot gebruik in de koelkast.
3 Bestrijk de spiesen met de marinade en grill in ca. 12 min. gaar en bruin. Draai de spiesen elke 3 min. een kwartslag.
Stoere groentespiesen is een recept van Albert Heijn