1 In ruime hapjes- of kleine braadpan 2 el olie verwarmen en ui zachtjes 2 min. fruiten. Rijst en kruiden toevoegen en al roerend 1 min. bakken. Groentebouillon in pan schenken en aan de kook brengen. Rijst op zacht vuur in 20 à 25 min. gaarkoken. Af en toe roeren. Grana padano en naar smaak peper door rijst roeren. Paprika's van boven naar beneden door steeltje in twee helften snijden. Zaadlijsten en zaadjes verwijderen. Rijst over paprikahelften verdelen en tot gebruik in koelkast bewaren.
2 Pizzakaas over paprika's verdelen. Paprika's met 1 el olie bestrijken en op goed ingevet rooster of grilltopper leggen ca. 10 min. grillen. Laatste 5 min. paprika's losjes afdekken met aluminiumfolie, halfronde deksel of deksel van barbecue. Lekker met salade met tomaat en zwarte olijven.
3 Ook geschikt als bijgerecht voor 8 personen.
Gevulde paprika's met risotto en mozzarella is een recept van Albert Heijn