Kipsaté met kokossaus

4
30 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kipfilet in repen snijden van ca. 2 cm breed. Elke reep voor 2/3 deel op geweekt stokje rijgen en stokjes in lage schaal leggen. In kom kokosmelk met pindakaas glad roeren. Olie, ketjap, sambal, limoensap, knoflook, gember en naar smaak zout erdoor roeren. Helft van marinade op kip scheppen en stokjes wentelen zodat ze rondom met marinade zijn bedekt. Schaal afdekken en satés ca. 1 uur in koelkast marineren. Rest van marinade in sausschaaltje scheppen en op kamertemperatuur bewaren.
  • 2 Satés uit marinade nemen en op goed ingevette grilltopper aan elke kant 3 à 4 min. grillen. Satés op schaal leggen met pinda's en eventueel koriander bestrooien en saus apart erbij serveren. Lekker met noedelsalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en (cassave)kroepoek.

Kipsaté met kokossaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hanna's kerriesaté
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissticks met tomaten-kokossaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in kokossaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise roerbakschotel met sappige kip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kipsaté met pindasaus en geroosterde kokos
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met satésaus en uitjes
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met pinda-chilisaus
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi speciaal met kipsate
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept