Libanese kipkebabs

4
25 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In lage schaal yoghurt, olie, sinaasappelsap, knoflook, kaneel, kardemom en gemberpoeder door elkaar kloppen. Kipfilets in de lengte halveren en door marinade wentelen. Schaal afdekken en kip in koelkast 1 nacht marineren. Kip af en toe keren.
  • 2 Kipfilets laten uitlekken en aan elke pen in de lengte 2 stukken kipfilet rijgen. Pennen op goed ingevet rooster leggen en ca. 6 min. grillen. Pennen keren en andere kant ook ca. 6 min. grillen. Kip met zout en peper bestrooien. Lekker met Turkse yoghurtsaus, pitabrood en watermeloensalade (recepten zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).

Libanese kipkebabs is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kipkebabs met tapenade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipkebabs
0-10 min -
Bekijk recept
Kipkebabs
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kipkebabs
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Toum (Libanese knoflooksaus)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Libanese tabouleh
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Broodjes met tonijn op Libanese wijze
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Hamburger met Libanese smaken
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept