Risotto met kip en groenten

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt in een pan met dikke bodem de helft van de boter en bak hierin de blokjes kipfilet 5 min. Schep de kip uit de pan en houd deze apart. Snipper de ui en schil de winterpeen. Snijd de winterpeen in kleine blokjes. Snijd tevens de stengel bleekselderij in kleine blokjes.
  • 2 Fruit in dezelfde pan de ui, winterpeen en bleekselderij 5 min. Voeg de rijst toe en roer 1 min. zodat de korrels gaan glanzen. Schenk de wijn erbij, zet het vuur laag en roer tot de wijn is opgenomen.
  • 3 Maak de kipbouillon aan. Voeg een soepopscheplepel warme bouillon toe en blijf roeren. Herhaal dit tot de bouillon op is, voeg pas een nieuwe lepel toe als de bouillon bijna door de rijst is opgenomen. Pas op dat de rijst niet aanbakt.
  • 4 Voeg na 5 min. de blokjes kip toe. Proef de risotto na 10 min of hij gaar is. Roer de rest van de boter en de helft van de kaas door de risotto en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Laat de risotto afgedekt nog 5 min. rusten. Schep de risotto in (diepe) borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.

Risotto met kip en groenten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept