1 Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd in dunne plakjes. Doe de peen en bleekselderij in een grote kom. Meng de olie en de azijn erdoor en breng op smaak met peper en zout. Breng een pan water aan de kook. Kook de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep ze met een schuimspaan uit het water en doe de gnocchi in hetzelfde water. Breng het water weer aan de kook en laat de gnocchi als ze boven komen drijven nog 1 min. koken. Giet af en houd 5 el kookvocht apart. Voeg de tuinerwten toe. Meng in een kom het achtergehouden kookvocht door de ricotta. Voeg toe aan de gnocchi en de tuinerwten. Voeg het basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Roer de wortel-bleekselderijsalade nog een keer om en, breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Serveer bij de gnocchi.
Gnocchi met ricotta en tuinerwten is een recept van Albert Heijn