1 Hak de rode peper fijn. Wrijf in een vijzel de helft van de knoflook, 1 eetlepel oregano, de rode peper en zout naar smaak tot een pasta. Meng er 2 eetlepels olie door. Bestrijk de koteletjes ermee, dek ze af en laat ze een halfuur marineren op kamertemperatuur.
2 Verwarm de oven voor op 225 °C. Rasp het oranje van de sinaasappelschil, pers de vrucht uit. Snijd de venkelknollen elk in 6 parten en leg ze in de ovenschaal, met de tomaten ertussen. Strooi er 1 eetlepel sinaasappelrasp en de rest van de oregano en de knoflook over. Voeg peper en zout toe, besprenkel met 1 eetlepel sinaasappelsap en de rest van de olie. Rooster de venkel in de oven in 30 minuten gaar. Schep af en toe om. Verhit de grillpan en gril de koteletjes in 4 minuten bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Keer halverwege. Serveer met de venkel en bijvoorbeeld pasta.
Gegrilde lamskoteletjes met geroosterde venkel is een recept van Albert Heijn