1 Breng de wijn met de azijn, laurier, kruidnagels, ui en winterpeen aan de kook en laat 10 minuten koken. Laat vervolgens afkoelen. Doe het vlees in een schaal en schenk de marinade erover. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat een nacht in de koelkast marineren. U kunt het vlees laten marineren tot u het de dag erop gaat bereiden.
2 Dep het vlees droog met keukenpapier en bewaar de marinade. Verhit de boter in een braadpan, bak het vlees bruin in 5 minuten. Keer halverwege, voeg de marinade toe en laat op zeer laag vuur 1 uur garen. Neem het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Zeef de marinade en laat op hoog vuur in ca. 5 minuten tot de helft inkoken. Voeg de kruidkoek, de appelstroop en de appel toe. Laat de saus op laag vuur 15 minuten binden. Breng op smaak met peper, zout en azijn. Schenk dit over het vlees. Lekker met rösti en spitskool.
Sauerbraten 'suddervlees' is een recept van Albert Heijn