Auberginepasta

4
30 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aubergines in kleine blokjes, bestrooi ze met (ruim) zout naar smaak en laat ze 10 minuten staan in een vergiet. Zo trekt het vocht uit de aubergines, waardoor ze straks bij het bakken minder olie opnemen. Dep droog met keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergineblokjes met de knoflook al omscheppend in 10 minuten mooi goudbruin. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en houd wat achter voor de garnering. Breng de aubergine op smaak met zout en peper. Schep de aubergine en het basilicum met de helft van de kaas door de pasta. Breng opnieuw op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de pasta met de rest van de kaas en strooi het achtergehouden basilicum erover.

Auberginepasta is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Auberginetapas
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine Risotto Met Kip
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Auberginepuree met kalfsvlees
90 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Auberginetapas
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine Risotto Met Kip
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Auberginepuree met kalfsvlees
90 min Hoofdgerecht
Bekijk recept