1 Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de knoflook in plakjes en de courgette in halve plakjes. Verhit ⅔ van de olie in een wok en fruit hierin de knoflook. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.
2 Roerbak de courgette en de tuinerwten 5 min., voeg dan het citroensap toe en verwarm het mengsel nog 2 min. Voeg de crème fraîche light toe en warm, zonder koken, nog een paar minuten door. Snijd de baslicumblaadjes grof. Roer de knoflook en de basilicumblaadjes (houd wat basilicumblaadjes achter voor de garnering) door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
3 Giet de fusilli af, schep de olie erdoor en breng op smaak met peper. Verdeel de pasta over borden, schep de courgette-roomsaus erover en bestrooi de borden met de rest van het basilicum.
Pasta met courgette roomsaus is een recept van Albert Heijn