1 Snipper de ui en bak de rijst en de helft van de ui in de boter al roerend 3 minuten. Voeg 600 ml water toe en breng dit al roerend aan de kook. Voeg naar smaak zout en peper toe en kook de rijst, afgedekt en op laag vuur, in ca. 10 minuten gaar totdat de rijst al het vocht heeft opgenomen. Laat de rijst nog 10 minuten van het vuur af staan.
2 Verhit de olie in een braadpan en bak de kipfilets rondom bruin. Schep ze uit de pan. Schep de rest van de ui met de paprika's en de winterpeen in de pan en roerbak 3 minuten. Voeg 150 ml water toe, breng het al roerend aan de kook, leg de kip-filets er weer bij en stoof de groenten en kip 20 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
3 Halveer de kipfilets, verdeel ze over de borden en serveer ze met de groenten en de rijst.
Gevulde kip met paprika en rijst is een recept van Albert Heijn