1 Snijd de pompoen in parten, verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Rasp eerst 250 g pompoen grof boven een schaal en dan 250 g aardappel. Meng de pinda's, de bosui, de komijn, de boter, het ei en de bloem erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Vorm met natte handen 12 koekjes van ca. 1 cm dik.
2 Halveer de limoen, rasp de groene schil van 1 helft en pers die helft uit. Snijd de andere helft in dunne partjes. Meng het rasp, het sap, de crème fraîche, de koriander en peper en zout naar smaak tot een dip.
3 Verhit de olie in een wok tot hij goed heet is (een blokje brood komt dan bruisend bovendrijven). Laat met een schuimspaan 2 à 3 koekjes per keer in de olie glijden en frituur ze 3 tot 4 min. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de dip en een partje limoen.