1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Dep de kiprollade droog met keukenpapier. Verhit de olie in een braadpan en bak de kiprollade in ca. 10 min. rondom bruin. Breng 250 ml water aan de kook en los het bouillontablet hierin op.
2 Snijd de aardappelen in vieren en schep in de braadslee of ovenschaal. Voeg de ui, de wortel, de bleekselderij, de laurierblaadjes en peper naar smaak toe. Meng het bakvet van de kiprollade erdoor. Leg de rollade ertussen. Schenk de bouillon erover. Bak 50 min. in het midden van de oven. Keer de rollade en het aardappelmengsel tussentijds om.
3 Neem de rollade uit de braadslee en leg hem op een snijplank. Verdeel het aardappelmengsel over 4 borden. Schenk de jus in een kom. Snijd de rollade in plakken en verdeel over de borden. Serveer de jus er apart bij. Bestrooi de borden met fijngeknipt bleekselderijgroen.
4 De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
Kiprollade met groente uit de oven is een recept van Albert Heijn